projects-bg

Тековни проекти

news-bg

Новости

post-img
31.05.2024

Монографија - 15 години постоење на Институтот за човекови права во заштита на човековите права и владеењето на правото

Со оваа монографија ја одбележувамe петнаесет годишнината од основањето на Институтот за човекови права и неговата посветеност во заштитата на човековите права и владеењето на правото.  

Повеќе
post-img
22.05.2024

Соопштение по повод одземање на имунитет на судија на Врховен суд од страна на Судскиот совет на РСМ

Повеќе
post-img
13.02.2024

THE SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS: HOW TO ACCELERATE THEIR ACHIEVEMENT IN NORTH MACEDONIA AND LEAVE NO ONE BEHIND

Повеќе
post-img
25.12.2023

РАБОТИЛНИЦАТА „КОРУПЦИЈАТА, НАШ ПРЕДИЗВИК ЗА НЕ!“ ВО ООУ ,,НЕВЕНА ГЕОРГИЕВА - ДУЊА”

На ден 25.12.2024 година, Институтот за човекови права ја имаше честа да учествува на работилницата „Корупцијата, наш предизвик за НЕ!“ во ООУ ,,Невена Георгиева-Дуња”.

Повеќе
post-img
22.12.2023

Работилницата „Корупцијата, наш предизвик за НЕ!“ во ООУ ,,Партенија Зографски”

Повеќе
post-img
23.11.2023

Често поставувани прашања: Европски Суд за Човекови Права

Повеќе
post-img
26.10.2023

NATIONAL PUBLICATION ON THE SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS - OPEN CALL FOR ESSAYS/ARTICLES

Повеќе
post-img
19.10.2023

Меморандум за соработка помеѓу ИЧП и Филолошкиот факултет „Блаже Конески"

Повеќе
post-img
27.07.2023

Извештај од следење на Управниот суд на Република Северна Македонија

јануари – јуни 2023 година

Повеќе
post-img
10.04.2023

Барање за повлекување на дневниот ред на Седница 112 на Собранието на Република Северна Македонија, закажано на 10 април 2023 година во 11 часот

Повеќе
post-img
08.03.2023

Меѓународниот ден на жената 2023

Повеќе
post-img
22.02.2023

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА ПРОГРАМСКИ МЕНАЏЕР НА ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ

Повеќе
post-img
14.12.2022

ПРЕСУДА НА ЕВРОПСКИОТ СУД ПРОТИВ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗА СЕГРЕГАЦИЈА НА УЧЕНИЦИ РОМИ

Повеќе
post-img
10.12.2022

16 дена активизам против родово базирано насилство 2022

Повеќе
post-img
10.12.2022

Меѓународен ден на човековите права 2022

Повеќе
post-img
09.12.2022

Mеѓународниот ден за борба против корупцијата 2022

Повеќе
post-img
18.11.2022

Одликување на г-а Маргарита Цаца Николовска, претседателка на Институтот за човекови права

Витез од Редот на Легијата на честа - највисокото одликување на Француската Република

Повеќе
post-img
01.09.2022

Што е бесплатна правна помош?

Повеќе
post-img
20.12.2021

ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПОНУДИ

Повеќе
post-img
03.12.2021

Меѓународен на лицата со попреченост

Повеќе
post-img
25.05.2021

In memoriam Коста Петровски

Повеќе
post-img
22.04.2021

Протоколот број 15 за изменување на Конвенцијата за заштита на човековите права и основните слободи

Повеќе
post-img
10.12.2020

Онлајн прослава на Денот на човековите права

Повеќе
post-img
25.11.2020

Најчесто поставувани прашања: Видови насилство врз жени и девојки

Едно од најраспространетите прекршувања на човековите права е насилството врз жените и девојчињата кое за жал се случува секојдневно насекаде на земјината топка. Последиците од него се сериозни, а за негова превенција потребно е учество на целото општество. За да може да се препознае и да се спречи потребна е подготвеност од сите.

Повеќе
post-img
19.10.2020

Седми регионален форум за владеење на правото во Југоисточна Европа

Повеќе
post-img
19.10.2020

Ден на граѓанските организации 2020

Повеќе
post-img
31.08.2020

Нашиот практикант Колин

Повеќе
post-img
27.08.2020

Избор на нов член на ССРСМ

Повеќе
post-img
29.04.2020

Уредби со законска сила за спречување на ширењето на КОВИД-19

Повеќе
post-img
13.04.2020

РЕАКЦИЈА

Повеќе
post-img
29.11.2019

Прес конференција пред Собранието на Р.С. Македонија

Повеќе
post-img
19.09.2019

КВИЗ: Колку ги познаваш твоите права?

Повеќе
post-img
17.09.2019

КВИЗ: Колку ги познаваш твоите права? - РЕЗУЛТАТИ

Повеќе
post-img
16.09.2019

Ден на граѓанските организации

Повеќе
post-img
16.09.2019

Сексизам

Повеќе
post-img
12.06.2019

Реакција - Граѓански организации

Повеќе
post-img
03.06.2019

10 години Институт за човекови права

Повеќе
post-img
29.03.2019

ПРОИЗНЕСУВАЊЕ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА (ИЧП) ПО ОДНОС НА МИСЛЕЊЕТО НА ВЕНЕЦИЈАНСКАТА КОМИСИЈА ЗА ПРЕДЛОГ-ЗАКОНОТ ЗА СУДСКИОТ СОВЕТ

Повеќе
post-img
20.08.2018

Завршување на тримесечната пракса на Александер Џонсон од САД и презентација на неговото истражување

Повеќе
post-img
19.07.2018

Повелбата за фундаментални права на ЕУ и нејзиното значење

Повеќе
post-img
06.07.2018

Извештај за работата на Судскиот совет на Република Македонија за 2016 година

Повеќе
post-img
08.06.2018

Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!

Повеќе
post-img
27.04.2018

Коментари на новиот предлог Закон за Законот за спречување и заштита од дискриминација

Повеќе
post-img
02.04.2018

20 ГОДИНИ НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Повеќе
post-img
17.03.2018

Коментари на предлогот на Закон за изменување и дополнување на Законот за вработување на инвалидни лица објавени на ЕНЕР март 2018 г.

Повеќе
post-img
11.02.2018

Коментари на предлогот на Закон за изменување и дополнување на Законот за судовите објавен на 24.1.2018

Повеќе
post-img
20.07.2017

Трет мониторинг бриф за извршувањето на одлуките на ЕСЧП во Република Македонија

Повеќе
post-img
14.07.2017

Извештај за работата на Советот за утврдување на факти и покренување на постапка за утврдување одговорност за судија за судија за периодот од 1 јануари до 30 јуни 2017 годи

Повеќе
post-img
04.07.2017

Видео „Измени за правен систем без дискриминација“

Повеќе
post-img
08.03.2017

ДАЛИ ПРОЦЕСОТ НА ЛУСТРАЦИЈА Е ЗАВРШЕН?

Повеќе
post-img
09.09.2016

РЕАКЦИЈА ПО ПОВОД НАЈАВЕНИОТ ИЗБОР НА СУДИИ ОД СУДСКИОТ СОВЕТ НА РМ -73

Повеќе
post-img
16.06.2016

Соопштение на ИЧП

Повеќе
post-img
13.06.2016

ПОДДРШКА НА ИНСТИТУТОТ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА (ИЧП) НА БРИОНСКАТА ИЗЈАВА ЗА НАЧЕЛАТА НА НЕЗАВИСНОСТ НА СУДСТВОТО

Повеќе
post-img
17.02.2016

КОМЕНТАРИ И ЗАБЕЛЕШКИ НА ПРЕДЛОГ - СТРАТЕГИЈАТА ЗА РЕФОРМИ ВО ПРАВОСУДНИОТ СЕКТОР 2016-2020 ГОДИНА ОД ИНСТИТУТОТ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

Повеќе
post-img
03.09.2015

Реакција на Институтот за човекови права по објавеното соопштение за јавност на Основен суд Скопје 1 од 1 септември 2015

Повеќе