projects-bg

Реализирани проекти

ВЕЧЕРИ НА ЖЕНСКИ ПРАВА 2021

Донатор: Град Скопје
Времетраење: од 01.03.2021 до 31.05.2021 година


Општата цел на проектот е потенцирање на важноста за борба за женски права и родова еднаквост, спречување и заштита на жените од семејно и родово-базирано насилство и истакнување на концептот дека женските права се еквивалент на човекови права.

Активности:

  1. Онлајн настан со цел одбележување на 8ми март насловен „Последиците од кризите никогаш не се родово неутрални - како женското лидерство влијае за остварување родова еднаквост за време на Ковид-19?“; 
  2. Три обуки за родова еднаквост во три средни училишта во град Скопје; 
news-bg

Новости

post-img

ТРЕТО ОНЛАЈН ПРЕДАВАЊЕ ЗА ЖЕНСКИ ПРАВА

Повеќе
post-img

ВТОРО ОНЛАЈН ПРЕДАВАЊЕ ЗА ЖЕНСКИ ПРАВА

Повеќе
post-img

ПРВО ОНЛАЈН ПРЕДАВАЊЕ ЗА ЖЕНСКИ ПРАВА

Повеќе
post-img

ВИДЕО: ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД КРИЗИТЕ НИКОГАШ НЕ СЕ РОДОВО НЕУТРАЛНИ - КАКО ЖЕНСКОТО ЛИДЕРСТВО ВЛИЈАЕ ЗА ОСТВАРУВАЊЕ РОДОВА ЕДНАКВОСТ ЗА ВРЕМЕ НА КОВИД-19?

Повеќе
post-img

Последиците од кризите никогаш не се родово неутрални - како женското лидерство влијае за остварување родова еднаквост за време на Ковид-19?

Повеќе