news-bg

Новости

Проект:
СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЈА И РОДОВ ИДЕНТИТЕТ (СОРИ) - ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА

ВИДЕО: Што мислат граѓаните за дискриминацијата врз основа на сексуалната ориентација и родовиот идентитет

Резултати од истражување спроведено во 2020 година во рамки на проектот „Сексуална ориентација и родов идентитет (СОРИ) - Заштита од дискриминација“ реализиран од Институтот за човекови права, а финансиски е поддржан од Германската амбасада во Скопје.