news-bg

Новости

Проект:
ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА ВРЗ ОСНОВА НА СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЈА И РОДОВ ИДЕНТИТЕТ

Проекција на филм „Bad еducation“

На 11.12.2019 година (среда), се одржа проекција на филмот „Bad education“ од Pedro Almodovar. Во склоп на проекцијата имаше и дискусија која беше модерирана од Огнен Јанески, а говорници беа Благица Петрова и Родриго Перони. Во текот на дискусијата беа споделени искуствата на говорниците за состојбата на ЛГБТКИ заедницата во Република Северна Македонија и надвор од државата.