news-bg

Новости

Проект:
СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЈА И РОДОВ ИДЕНТИТЕТ (СОРИ) - ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА

Летен камп - дискриминација, говор на омраза, сексуална ориентација и родов идентитет

Од 27ми до 30ти јули беше одржан летен камп во рамки на проектот „Сексуална ориентација и родов идентитет (сори) - Заштита од дискриминација“. Летниот камп се одвиваше во согласност со препораките и протоколите на Владата, а во врска со пандемијата предизвикана од Корона вирусот. Учесниците на кампот беа млади лица кои имаа шанса детално да се запознаат со дискриминацијата и говорот на омраза, а особено оние кои се однесуваат на сексуалната ориентација и родовиот идентитет. Целта на кампот беше преку практични начини и вежби учесниците во иднина да можат да ја препознаат дискриминацијата како и говорот на омраза.project-img project-img project-img project-img