news-bg

Новости

Проект:
ЗАЕДНО ВО БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈА

ИСТРАЖУВАЧКА СТОРИЈА: Општината Струга го удри меракот на 50 илјади квадрати од крајбрежниот струшки „Еуротел“

Автор: Мери Јордановска

За четири парцели со вкупна површина од над 50 илјади квадратни метри на кои се протега огромниот објект – познатиот крајбрежен струшки хотел „Еуротел“, неодамна општината Струга односно градоначалникот Рамиз Мерко покрeнале постапка за експропријација. Сопствениците на апартманите во хотелот „Еуротел“ стравуваат дека општината ќе им го одземе вредното земјиште за кое тие веќе имаат судска пресуда дека е нивно, а од општината одбиваат да дадат подетални информации за тоа што е планирано да се гради на овој дел од струшкото крајбрежје.

Целосната сторија на македонски прочитајте ја на линкот подолу:

Струга го удри меракот на 50 илјади квадрати од Еуротел 

Целосната сторија на англиски прочитајте ја на линкот подолу:

Struga has its heart set on 50 000 square meters of the Eurotel Hotel

Целосната сторија на албански прочитајте ја на линкот подолу:

Strugës ia vuri syrin 50 mijë metrave katrorë të Еurotel