news-bg

Новости

Проект:
ВЕЧЕРИ НА ЖЕНСКИ ПРАВА 2018

Вечерите на женски права во Кинотеката на Македонија

Вечерите на женски права продолжуваат со проекции на 1 игран и 7 документарни филма, кои ќе се одржат во Кинотеката на Македонија, во периодот од 28 до 31 Мај.
Целосната програма е достапна на следниот ЛИНК:
https://www.womensrightsnights.net/28-31-may-2018.html

Денес на репертоар е шпанскиот филм „НЕВЕСТАТА“ (La novia / The Bride), според текст на Федерико Гарсија Лорка https://www.imdb.com/title/tt2734566/ и краткиот македонски документарен филм „ЕДНАКВИ“ (Equal)