news-bg

Новости

Проект:
ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА, БУЛИНГ И ГОВОР НА ОМРАЗА

Курс за дискриминацијата, врсничкото насилство (булинг) и говорот на омраза во училиштата

Институтот за човекови права, во рамки на проектот „Заштита од дискриминација, булинг и говор на омраза“, финансиски поддржан од  Германска амбасада во Скопје, создаде еден курс наменет за наставници и за стручен кадар и еден курс наменет за ученици кои имаат за цел нивно воведување и запознавање со дискриминацијата, врсничкото насилство (булинг) и говорот на омраза во училиштата. 

🔗 Курсевите можете да ги пронајдете на Академијата за човекови права достапна на следниот линк. Курсевите се достапни на македонски и на албански јазик.

project-img project-img project-img project-img