news-bg

Новости

Проект:
ПРОЕКТ ЗА РАЗВОЈ НА МИКРО-ПРЕТПРИЈАТИJA НА ЖЕНИ ВО ПРЕКУГРАНИЧНАТА ОБЛАСТ

Конференцијата „Градење заедничка иднина“ и саем на проекти

Институтот за човекови права заедно со Центарот за управување со промени (ЦУП), Фондацијата „Егалите“ од Камењане и Центарот за компаративни и меѓународни студии од Тирана, во рамките на „Проектот за развој на микропретпријатија на жени во прекуграничната област“ учествуваа на Конференцијата „Градење заедничка иднина“ на ден 10.07.2019 година во Охрид. Во рамките на Конференција беше одржан саем на проекти каде јавноста и амбасадорите на ЕУ, Самуел Жбогар и Луиџи Сорека се запознаа со директните придобивки од прекуграничната соработка во однос на женското претприемништво.

project-img project-img project-img