news-bg

Новости

Проект:
ЗАЕДНО ВО БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈА

ИСТРАЖУВАЧКА СТОРИЈА: Законски недоследности: Медали за едни, награди за други

Автор: Весна Ивановска-Илиевска

Веќе неколку години наши ученици постигнуваат одлични резултати и освојуваат медали на натпреварите на светско ниво - тие успеваат да си ја валоризираат својата парична награда, но не и вистинските ментори што ги подготвуваат за меѓународниот натпревар. Годишно одржува околу 300 дополнителни часа бесплатно. Ентузијазмот сè уште не го напушта, иако вели дека станува уморен од нелогични ситуации, однапред изгубени борби....

Целосната сторија на македонски прочитајте ја тука

Целосната сторија на албански прочитајте ја тука

Целосната сторија на англиски прочитајте ја тука