Македонски Shqip English

Заедно во борба против корупција

ИСТРАЖУВАЧКА СТОРИЈА: Излегуваат на виделина „грешките“ во скапите набавки на медицинска опрема

Автор: Билјана Богдановска

Акцелераторот за онколошки пациенти, кој стоеше во магацин, не може да се стави ниту во еден од постојните два слободни бункери. Сега ќе се купува нов.

Вкупно 199 медицински апарати во 74 јавни здравствени установи добиле епитет „нефункционални“ во април 2015 година, кога тогашното Министерство за здравство пратило Информација до Владата за состојбата со опремата низ болниците. Станува збор за апарати набавени и инсталирани од 1 јануари 2006 до април 2015 година - најголем дел од нив во рамки на големите набавки што ги правеше претходната влада предводена од ВМРО-ДПМНЕ...

 

Целосната сторија на македонски прочитајте ја на линкот подолу:

Излегуваат на виделина „грешките“ во скапите набавки на медицинска опрема

Целосната сторија на англиски прочитајте ја на линкот подолу:

“Mistakes” in expensive procurement of medical equipment come to light

Целосната сторија на албански прочитајте ја на линкот подолу:

Dalin në shesh “gabimet“ në prokurimet e shtrenjta të pajisjeve mjekësore