Македонски Shqip English

Намалување на родовите стереотипи во образованието

Уредувачки денови на Википедија

На ден 07.02.2020 Институтот за човекови права зема учество во уредувачките денови на Википедија. Својот придонес ИЧП го даде преку уредување на неколку статии од областа на човековите права. Исто така беше уредена и страната за родовата еднаквост, која не беше достапна на македонски јазик.

Screenshot_8.png (979 KB)

Screenshot_9.png (235 KB)