Македонски Shqip English

Заедно во борба против корупција

Законски недоследности: Медали за едни, награди за други

Банер 2020 (3).png (52 KB)

Автор: Весна Ивановска-Илиевска

Веќе неколку години наши ученици постигнуваат одлични резултати и освојуваат медали на натпреварите на светско ниво - тие успеваат да си ја валоризираат својата парична награда, но не и вистинските ментори што ги подготвуваат за меѓународниот натпревар. 

Годишно одржува околу 300 дополнителни часа бесплатно. Ентузијазмот сè уште не го напушта, иако вели дека станува уморен од нелогични ситуации, однапред изгубени борби....

Целосната истражувачка сторија е достапна тука.