Македонски Shqip English

Акција за поголема транспарентност, отчетност и ефективност на Судскиот совет на РСМ

Медиумски настан за Судски совет

На ден 03.04.2020 беше одржана прес-конференција во рамки на проектот Акција за поголема транспарентност, отчетност и ефективност на Судскиот совет на РСМ. Прес-конференцијата беше модерирана од д-р Јасмина Миронски, ПР експерт, а говореа претседателот на Судскиот совет, Киро Здравев и претседателката на Институтот за човекови права, Маргарита Цаца Николовска. На настанот беа презентирани и главните наоди, проблеми и препораки кои ги има детектирано Институтот за човекови права преку мониторинг на работата на Судскиот совет во 2019 година.

 

DSCN6772-min.JPG (956 KB) DSCN6790-min.JPG (1.09 MB)

DSCN6817.JPG (3.43 MB)

DSCN6789-min.JPG (1.27 MB)

DSCN6807-min.JPG (890 KB) DSCN6821-min.JPG (1.15 MB)