Македонски Shqip English

Заедно во борба против корупција

Годишна конференција

Copy of Банер (1).png (87 KB)

Годишната конференција организирана во рамките на проектот „Заедно во борба против корупција“ поддржан од Европската Унија. Годишната конференција се одржа на 23 јануари (четврток).

Во рамките на конференцијата се одржаа три панел сесии на кои се дискутираше за предизвиците на истражувачкото новинарство во борбата против корупција, мониторинг на работата на Државното правобранителство како и за предизвиците со кои се соочуваат граѓанските организации во борбата против корупција.

На првата панел сесија говореа Сашка Цветковска, Александар Димитриевски, Кристина Озимец и Сефер Тахири.

На втората панел сесија говореа Вања Михајлова, Драган Малиновски, Субхи Јакупи и Зоран Петковски.

На третата панел сесија говореа  Лулзим Хазири, Слаѓана Тасева, Миша Поповиќ и Горан Лазаревски.

DSCN6690-min.JPG (960 KB)

DSCN6694-min.JPG (1.18 MB)

DSCN6704-min.JPG (955 KB)

DSCN6712-min.JPG (931 KB)

DSCN6721-min.JPG (902 KB)

DSCN6745-min.JPG (934 KB)

DSCN6767-min.JPG (856 KB)

DSCN6673-min.JPG (844 KB)