Македонски Shqip English

Заштита од дискриминација врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет

Завршна конференција и презентација на резултати од истражување

Завршната конференција во рамките на проектот „Заштита од дискриминација врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет“ се одржа на 13.12.2019 година. Во рамките на проектот беа спроведени низа активности чии наоди беа презентирани и дискутирани на оваа конференција. Конференцијата беше модерирана од Огнен Јанески, а дел од говорниците на конференцијата беа Маргарита Цаца Николовска (судија на Уставен суд на БиХ), Игор Спировски (адвокат), Јован Ананиев (поранешен член на Комисијата за спречување на дискриминација) и Ѓултен Мустафова (Министерство за труд и социјална политика).

Во рамки на проектот беше спроведено истражување кое може да го прочитате на следниот линк, како и инфографикот на кој се одвоени дел од информациите. 

DSCN6468-min.JPG (1.21 MB) DSCN6485-min.JPG (897 KB)

DSCN6494-min.jpg (798 KB)

DSCN6504-min.JPG (895 KB)

DSCN6529-min.JPG (562 KB) DSCN6588-min.JPG (603 KB)

DSCN6632-min.JPG (808 KB)

DSCN6594-min.JPG (669 KB) DSCN6627-min.JPG (729 KB)