Македонски Shqip English

Заштита од дискриминација врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет

Проекција на филм „Bad еducation“

На 11.12.2019 година (среда), се одржа проекција на филмот „Bad education“ од Pedro Almodovar. Во склоп на проекцијата имаше и дискусија која беше модерирана од Огнен Јанески, а говорници беа Благица Петрова и Родриго Перони. Во текот на дискусијата беа споделени искуствата на говорниците за состојбата на ЛГБТКИ заедницата во Република Северна Македонија и надвор од државата.

Проекција на филм (3).png (1.76 MB)

Проекција на филм (1).png (1.61 MB)