Македонски Shqip English

Зголемен јавен надзор на работата на Антикорупциска и Антидискриминациска комисија

Презентација на Прв квартален извештај од мониторинг на ДКСК

На ден 01.10.2019 година беше презентиран Првиот квартален извештај од мониторинг на ДКСК. Освен извештајот, на настанот исто така беше и презентирано видео преку кое на лесен и едноставен начин граѓаните можат да се информираат за Државната комисија за спречување на корупцијата.

За време на настанот се обратија Лилјана Пецова Илиеска, претставник на Транспарентност Македонија, Билјана Ивановска, претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата и Александар Јовановски, претставник од Платформата за борба против корупција.

Извештајот можете да го пронајдете на Апликацијата „Институции под лупа“, како и на следниот линк.

 

DSCN5870.JPG (570 KB)

DSCN5861.jpg (338 KB) DSCN5873.JPG (527 KB)

DSCN5863.JPG (536 KB)

DSCN5878.JPG (236 KB)