Македонски Shqip English

Проект за развој на микро-претпријатиja на жени во прекуграничната област

Oдржана обука на тема „Инспекции и Контроли во Албанија“ за жени претприемачи со цел развој на микро – претпријатија во регионот Елбасан

Институтот за човекови права и Центарот за управување со промени (ЦУП) во соработка со Фондацијата „Егалите“ од Камењане и Центарот за компаративни и меѓународни студии од Тирана, на 10 јуни одржа обука за жени претприемачи со цел развој на микро – претпријатија во регионот Елбасан, Албанија. Оваа обука, трета по ред, беше на тема „Инспекции и Контроли“ во рамките на правно - економскиот сервис за поддршка на жени преприемачи.

Обуката опфати теоретски и практичен дел.

елбасан (1).jpg (130 KB)

елбасан (2).jpg (300 KB)

елбасан (3).jpg (280 KB)

елбасан (4).jpg (268 KB)

елбасан (5).jpg (271 KB)