Македонски Shqip English

Проект за развој на микро-претпријатиja на жени во прекуграничната област

Oдржана обука на тема „Инспекции и Контроли во РСМ“ за жени претприемачи со цел развој на микро – претпријатија во регионот Полог, Македонија.

 

Институтот за човекови права и Центарот за управување со промени (ЦУП) во соработка со Фондацијата „Егалите“ од Камењане и Центарот за компаративни и меѓународни студии од Тирана, на 30-ти маj одржа обука за жени претприемачи со цел развој на микро – претпријатија во регионот Полог, Македонија. Оваа обука, трета по ред, беше на тема „Инспекции и Контроли во РСМ“ во рамките на правно - економскиот сервис за поддршка на жени преприемачи.

Обуката опфати теоретски и практичен дел.

 

DSCN5227.JPG (5.72 MB)