Македонски Shqip English

Дали е среќен 8ми март?

Марш за женски права

Денеска во 12 часот од Жена Парк преку Плоштад Македонија, Камениот Мост, до плоштадот Филип Втори, по трет пат Институтот за човекови права заедно со останатите соборци, активистки и активисти маршираше под слоганот „Дали е среќен 8 Март?“
Марш за еднакви права, еднаква плата, достоинствен живот и должно почитување!

 

53468144_2247659698835788_9172771644161130496_n.jpg (844 KB)

 

53530367_305795340129586_4636440796877291520_n.jpg (374 KB)