Македонски Shqip English

Повик за објавување на статии во Правен дијалог

Почитувани,

 

Институтот за човекови права (ИЧП) објавува повик за објавување на статии во стручното списание „Правен дијалог“ во рамките на Институционалниот грант, поддржан од програмата на Цивика Мобилитас. 

„Правен Дијалог“ содржи статии на актуелни теми од областа на човековите права и владеењето направото, а излегува во електронски формат, на секои три месеци.

 

Сите изминати броеви на „Правен дијалог“ се достапни на веб страната на ИЧП.

 

Новиот број на Правниот дијалог (број 17) по повод 31ви март – Денот на правосудството, ќе биде тематски и ќе биде посветен на правосудниот систем во РМ а во насока на остварување на човековите права.

Во изработката на статиите задолжително е следење на упатството кое може да го најдете тука.

Краен рок за доставување на статиите е 15 март 2018 година.

 

Со почит,

Тимот на Институт за човекови права