Македонски Shqip English

Човековите права низ слика

 

    По повод 10-ти декември, меѓународниот ден на човековите права, Институтот за човекови права објави конкурс за избор на најдобра фотографија на тема „Човековите права низ слика“. Според јавното гласање кое се одржа на Форумот за човекови права, првата награда ја доби Кристијан Топалов („Моќта на гласот ја сфаќаме кога е замолчен“); втора и трета награда добија фотографиите на Анета Цветкова.
Авторските права припаѓаат на авторите на фотографиите. Институтот за човекови права го задржува правото да ги објавува за свои цели.